van haber

Gıda İntorelansı Testi ile Bağırsak Sorunlara Son « Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Son Dakika Kocaeli Haberleri

23 Ekim 2024 - 09:24

Gıda İntorelansı Testi ile Bağırsak Sorunlara Son

Besin duyarlılığı olarak da bilinen gıda intoleransı, kişilerin belirli gıdalara karşı duyarlı olması ve bu gıdaları tükettiği zaman sindirim sorunları yaşamasıdır.

Gıda İntorelansı Testi ile Bağırsak Sorunlara Son
Son Güncelleme :

24 Eylül 2024 - 17:14

148 views

Ülkemizde ve dünya genelinde oldukça sık görülen ve birçok kişinin şikayetçi olduğu durumlardan biri olan gıda intorelansı işlemini gıda intorelansı testi ile kısa bir süre içerisinde çözüme kavuşmaktadır.

Gıda İntoleransı (Besin Duyarlılığı) Nedir?

Besin duyarlılığı olarak da bilinen gıda intoleransı, kişilerin belirli gıdalara karşı duyarlı olması ve bu gıdaları tükettiği zaman sindirim sorunları yaşamasıdır. Bu oldukça yaygın bir hastalıktır ve toplumun %20’lik bir bölümünde görülmektedir.

Gıda İntoleransının Sık Rastlanan Semptomları Nelerdir?

Gıda intoleransının en belirgin etkilerinden biri mide rahatsızlıklarıdır. Kişiler duyarlı oldukları besinleri tükettiğinde mide sindirim yaparken sorun yaşamaktadır. Bu tarz belirtisi olan kişiler gıda intoleransı testi ile hangi besinlere karşı duyarlı olduklarını kısa bir süre içerisinde öğrenebilmektedir.

Gıda İntoleransı Nedenleri Nelerdir?

Gıda intoleransına neden olan en yaygın durumları şu şekilde sıralayabiliriz;

  1. Bağırsak sorunları,
  2. Genetik sorunlar,
  3. Stres,

Bu durumlar kişilerin gıda intoleransı yaşamasının en büyük nedenleridir.

Gıda İntoleransı Tanısı Nasıl Konulur?

Bu durumun tespit edilmesi için kişilere gıda intoleransı testi uygulanmaktadır. Bu test ile kişilerin hangi gıdalara karşı duyarlı olduğu tespit edilmektedir. Bu test, sorunların ortadan kalması ya da belirtilerin en aza indirilmesi için oldukça önemlidir.

Beslenme Nasıl Ayarlanır?

Eğer belirli gıdalara karşı duyarlıysanız, beslenmenizi düzenlemek için ilk olarak bu gıdaların neler olduğunu tespit etmelisiniz. Bu durum için gıda intoleransı testi yaptırabilirsiniz. Ardından kendiniz ya da bir diyetisyen ile kendinize beslenme düzeni hazırlayabilirsiniz.

Gıda İntolerans Testi Fiyatları

Bu testi, hastanelerde, özel hastanelerde, sağlık ocaklarında ve sağlık kurumlarında yaptırabilirsiniz. Nerede yaptıracağınıza göre fiyatlar değişecektir.

Hiv Testi Nedir?

Hiv testi, hiv hastalığının tespit edilmesi için kullanılan bir teşhis yöntemidir. Genel olarak hiv hastalığının bir belirtisi yoktur. Bu nedenle şüpheli olan herkes hiv testi yaptırmalıdır. Bu test ile hastalık kesin olarak tespit edilmektedir.

Hiv Testi Nasıl Uygulanır?

Bu test için kişilerden kan örneği alınmaktadır. Bu virüs kişilere bulaştığı zaman antikorlar gelişmeden önce p24 olarak adlandırılan bir antijen üretilmektedir. Alınan kan örneği ile yapılan hiv testi, kişilerde hastalığın olup olmadığını teşhis edilecektir. Bu şekilde hastalığın yayılması engellenmektedir.

Hiv Testi Kaç Günde Sonuç Verir?

Test için koldan alınan kan örneği ile test 18 ile 45 gün arasında sonuçlanmaktadır. Bazı durumlarda hiv testi için kan örneği parmaktan alınmaktadır. Parmaktan alınan kan ile yapılan test, 18 ile 90 gün arasında sonuçlanmaktadır.

Hiv Testini Evlilik Öncesi Yaptırmak Zorunlu Mudur?

Evlilik öncesinde hiv testi yaptırma gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Zorunlu olarak test istenmesi hukuka aykırı bir durumdur.

Cinsel Hastalık Testi Nedir?

Cinsen yolla bulaşan hastalıkların teşhis edilmesi için kullanılan cinsel hastalık testi, bu hastalıklar için oldukça etkilidir. Klinik testi ile belirlenemeyen bu hastalıklar, cinsel hastalık testi ile kısa süre içerisinde teşhis edilmektedir. Bu testler tespit için oldukça kesin sonuçlar vermektedir.

Cinsel Hastalık Testi Kimlerden İstenir?

Bu test genel olarak temaslı olan, çok partnerli hayatı olan ve belirtisi olan kişilerden istenmektedir. Hastalıkları için cinsel hastalık testi ile kesin sonuçlar elde edilmektedir ve erken tedaviye başlanmaktadır.

Cinsel Hastalık Testi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cinsel hastalık testi öncesinde hekiminiz ile detaylı şekilde konuşarak dikkat etmeniz gerekenleri sormalısınız. Bunun yanı sıra cinsel hastalık testi için 2 gün ilişki yaşamamanız gerekir. Test sonuçları için bu durum oldukça önemlidir.